Het is vandaag dinsdag 20 maart 2018 01:05 uur Goedenacht en welterusten

Nieuwsfeit melden  

   

 

 Volg ons ook op

 
   

 Twitter

   

Raad van Kerken Zoeterwoude-dorp

Suetana Musica

Suetana Musica is een koperblazersensemble dat zijn wortels heeft in de Protestantse gemeente Rond de Dorpskerk van Zoeterwoude-Dorp. Het ensemble dat al meer dan 30 jaar bestaat heeft een bezetting van 3 trompetten, 2 hoorns, 2 trombones, een tuba en een bas. De stukken die ten gehore wordt gebracht kunnen het beste worden omschreven als symfonische koperblazers muziek. Dat betekent dat vaak werken van klassieke componisten zoals Bach, Haydn, Händel maar ook Gershwin worden gespeeld speciaal gearrangeerd voor de bezetting van ons ensemble. Ongeveer één keer in de maand verzorgen wij de muzikale begeleiding tijdens de dienst in de Dorpskerk. Ook op hoogtijdagen zoals kerst en pasen zijn wij van de partij. Een aantal keren per jaar treden wij met een speciaal programma op in verzorgingshuizen. Meer details vindt u in de flyer.

Wij zijn te bereiken via de email.
Hier kunt u een flyer downloaden.

AFSCHEID BEN ARENDS ALS DIRIGENT VAN KOPERBLAZERSENSEMBLE SUETANA MUSICA
Afgelopen zondag 19 november is voor mij een dag geworden om niet te vergeten. Het is heel moeilijk om deze dag met indrukwekkende momenten en emoties in tekst te verwoorden, maar laat ik het proberen. De kerkdienst die ogenschijnlijk ‘normaal’ verliep, kreeg aan het einde (na de zegen) een verrassend slot. De voorzitter van de kerkenraad Leo ’t Hart vroeg mij samen met mijn vrouw Helma naar voren en wij werden toegesproken omdat ik na 25 jaar dirigent van Suetana Musica afscheid neem van dit koperblazers ensemble. In vogelvlucht keek hij terug hoe Suetana Musica zich heeft ontwikkeld tot een ensemble dat nu regelmatig de diensten begeleidt. Op een plezierige manier, met een persoonlijke noot en wat humor, kwam hij uiteindelijk bij een zeer belangrijk moment. 
Bij de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de PKN (Protestants Kerk in Nederland) was voor mij een onderscheiding aan-
gevraagd en deze is gehonoreerd. Namens de kerkenraad kreeg ik als teken van dankbaarheid de PKN Draaginsigne in zilver opgespeld met een prachtig ingelijste oorkonde. Mijn vrouw kreeg een mooie bos bloemen voor al de jaren die ze mij heeft ‘afgestaan’ en gesteund. Dat er van mij afscheid zou worden genomen was geen verrassing, maar zoiets bijzon-ders als dit had ik niet verwacht. Een paar hoogtepunten uit de afgelopen 25 jaar mocht ik kort opsommen. Naast de kerkdiensten in onze eigen kerk, memoreerde ik ook ons concert in de Grote- of Sint Bavo kathedraal in Haarlem met een enorme nagalm. Het instuderen en uitvoeren van de ‘Deutsche Messe’ van Franz Schubert en de pastoor die daar via een microfoon meezong. De concerten in Verzorgings- en verpleeghuizen, waar we altijd met veel plezier optreden, werd natuurlijk ook genoemd. Tot slot de niet te vergeten kerstconcerten en onze jaarlijkse bijdrage tijdens de gezamenlijke openluchtdienst in Swetterhage. Namens alle koperblazers van ons ensemble werd mij door Peter Kaijen een toespraak aangeboden met heel toepasselijk nog een verhaal van Toon Tellegen ‘Het vissenconcert’. (Dat ik enig gras voor zijn voeten had weggemaaid kon niemand van te voren weten). Als dank namens de blazers kreeg ik een bijzonder mooi bronzen beeldje van een dirigent, met een ingegraveerd plaatje “25 jaar Suetana Musica” en nog een envelop met een uitnodiging voor een afscheid in kleine kring. Mocht u nu denken dat ik klaar ben, niet in het geheel. 
In Ons Huis werden alle aanwezigen op koffie met gebak getrakteerd en hield dominee Schoch (de oprichter van Suetana Musica) ook nog een speech. Hij had voor mij ook een toepasselijk cadeau: een boek “Het regent in de trompetten” de mooiste gedichten van Pierre Kemp. Met trots constateerde hij dat het ensemble nog in volle glorie met mooie muziek van zich laat horen. Iedereen die heeft bijgedragen aan dit afscheidsfeestje wil ik, ook namens Helma, hartelijk danken. Voor alle complimenten en lieve woordjes tijdens het koffie drinken in Ons Huis, hartelijke dank. 
Het was hartverwarmend. Mijn opvolger, de heer Erik van Bruggen, wens ik veel succes met dit unieke gezelschap muzikanten. Mijn herinneringen aan 25 jaar Suetana Musica zal ik altijd blijven koesteren. 

Ben Arends
 

Speelrooster 2018

Datum

Tijd

Plaats

Locatie / bijzonderheden

28/1

10:00

Zoeterwoude

Dorpskerk

25/2

10:00

Zoeterwoude

Dorpskerk

1/4

10:00

Zoeterwoude

Dorpskerk, Paasochtend

27/5

10:00

Zoeterwoude

Dorpskerk

1/7

10:30

Zoeterwoude

Swetterhage

8/7

10:00

Zoeterwoude

Dorpskerk

7/10

10:00

Zoeterwoude

Dorpskerk

11/11

10:00

Zoeterwoude

Dorpskerk

25/12

10:00

Zoeterwoude

Dorpskerk, Kerstochtend

 

   

Agenda  

Maart 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
   

Agenda items  


06 apr 2018
20:00 -
Volleybalavond

22 apr 2018
14:00 -
Modeshow

01 mei 2018
20:00 -
Lezing over Jodendom en Christendom
   
   
© 2015 Raad van Kerken Zoeterwoude