Agenda

Zondagmiddag concert
Zondag, 1. Oktober 2017, 15:00

Op zondag 1 oktober a.s. om 15.00 uur is er een zondagmiddagconcert in de Dorpskerk. Het John Wilbye Consort uit Wassenaar en de harpiste Miranda Janse vertolken werken van o.a. Billings, Sweelinck en Weelkes. Deze werken zijn alle gebaseerd op het Bijbelse verhaal van David en Absalom. De dood van prins Absalom en de heftige reactie daarop van zijn vader koning David, vormen het dramatsich hoogtepunt van een klassieke paleisintrige.

Tijdens dit concert zal ds. Kees Mos, predikant te Wassenaar, enige fragmenten uit dit Bijbelse epos in eigen woorden navertellen. In muziek en gesproken woord wordt u zo meegenomen naar het onomkeerbare moment dat prins Absalom de dood vindt en koning David  ontroostbaar is.

Dit oude verhaal, met mooie muziek in de context van de sfeervolle ambiance van de Dorpskerk is gratis (voor een breed publiek) toegankelijk.

Na afloop is er onder het genot van een hapje en een drankje een informele ontmoeting in het koor van de kerk. Bij de uitgang wordt een inzameling gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Locatie Dorpskerk
   
© 2015 Raad van Kerken Zoeterwoude