Agenda

Herdenking van de Jodenvervolging
Zondag, 14. April 2019, 19:30 - 20:30
Contact 

Op zondag 14 april 2019 is er weer - opdat wij nooit vergeten - de jaarlijkse Herdenking van de Jodenvervolging in Leiden. 
De herdenking is voor iedereen: jong en oud, jood en niet-jood, gelovig en niet-gelovig. Kortom: voor iedereen die bereid is om niet te vergeten.
Tijdens de herdenking zal Jeanette Loeb een familiegeschiedenis vertellen: Het verhaal van Hanna en Paul. Jeanette Loeb is een kleindochter van Ernst Loeb die tot 1942 de bekende meubel- en kledingzaak “Spreek met Loeb en ‘t komt in orde” had op Breestraat 161. Het is op deze plaats dat zij vorig jaar tijdens “Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet” haar familiegeschiedenis vertelde. Haar ouders zijn overlevenden van de Jodenvervolging. Zij is sinds 1998 als gids en docent verbonden aan het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.
Muzikale medewerking is er van chazan Barry Mehler (zang), Hester Groenleer (fluit) en Matthias Havinga (piano).
Een belangrijke rol is weggelegd voor jongeren, die via de scholen van Leiden en omgeving bij de herdenking zullen worden betrokken. Zij zullen namen noemen van Leidse joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog in concentratiekampen om het leven zijn gebracht.
Ook jongeren uit de verschillende (wijk)gemeenten en parochies worden uitgenodigd om aan dit gedachtenismoment deel te nemen. Jongeren die actief bij de Herdenking betrokken willen worden kunnen zich daarvoor aanmelden bij .

Locatie Marekerk, Lange Mare 48 te Leiden
   
© 2015 Raad van Kerken Zoeterwoude